Δυσλειτουργία στην αγορά από την καθυστέρηση του φορολογικού νομοσχεδίου

Δυσλειτουργία στην αγορά από την καθυστέρηση του φορολογικού νομοσχεδίου

Αρ. Πρωτ. 7113/05.03.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Η μη κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου από το αρμόδιο Υπουργείο δημιουργεί προβλήματα, εντάσεις και δυσλειτουργία στην αγορά. Οι ασάφειες που έχουν δημιουργηθεί, προκαλούν έντονα προβλήματα μεταξύ καταναλωτών και επαγγελματιών. Από την μεριά τους οι πολίτες καταφεύγουν στην συγκέντρωση αποδείξεων, ενώ αρκετοί επαγγελματίες δεν μπορούν βάσει νόμου να εκδώσουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά διαπληκτισμοί μεταξύ τους.

Η παραπάνω εικόνα είναι συχνή στα πρατήρια βενζίνης,  στα περίπτερα, στις λαϊκές αγορές και στα ταξί, όπου δεν έχουν εγκατασταθεί ταμειακές μηχανές και έτσι η έκδοση αποδείξεων είναι αδύνατη. Συνεπώς, οι φορολογούμενοι αγανακτούν με την συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία διαιωνίζεται όσο η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν παρουσιάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ακόμη και οι κλάδοι των επαγγελματιών βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα,  με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους επαγγελματίες και  στους καταναλωτές.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους να καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες και να μην δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα στην λειτουργία της αγοράς, αλλά και μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών;

Απάντηση Υπουργείου